Четене,английски,спорт, танци и готварство в първото издание "Активна ваканция"

Снимка: Морски вести


Четене на любима книга, занимания по английски език, баскетбол, волейбол, хип-хоп, театър, готварство и много игри на открито очакват всички деца, които се включат в новата инициатива "Активна ваканция" на Дирекция "Младежки дейности" към Община Бургас. Проявата е част от програмата  "Активни и здрави" .

Ваканцията е насочена към деца от 6 до 12-годишна възраст, като има за цел да насърчи тяхната активност в занимания с различен характер. Спортните занимания са включени с цел подобряване на двигателните им умения, четенето на любима книга за засилване на концентрацията и развиване на въображението, артистичните часове за разгръщане на творческия потенциал, готварството с цел насърчаване на здравословни навици на хранене.

Идеята е чрез интерактивните занимания да се подпомогне всестранното развитие на децата. В програмата на ваканцията е заложено обучението чрез пример. Участниците ще играят различни игри, ще се обучават в спортове и ще се движат активно. Това ще подобри комуникацията помежду им, спазването на правила, отборните цели и задачи.

Децата ще са разделени на три групи спрямо възрастта: 6 - 8 години, 9 - 10 години и 11 - 12 години. Със всяка група ще работи специалист и екип доброволци, които са част от програмата "Активни и здрави".

"Активна ваканция" ще се проведе в ПГСАГ "Кольо Фичето" от 1 до 5 април.

Местата са ограничени! Всяка  група ще бъде с 15 на брой деца.

ЗАПИСВАНИЯ: 

http://bit.ly/aktivna-vakanciq-dobrovolci формуляр за доброволци

http://bit.ly/aktivna-vakanciq-uchastie формуляр за записване на участници

ЗАЕДНО Е ЗАБАВНО!    

Последни новини