Трима задържани за разпространение на наркотици в Бургас

Снимка: МВР


На 13.02.т.г. около 13.50 ч. в резултат на съвместните действия на служители от Териториална служба «Борба с организираната престъпност» - Бургас и Първо Районно управление - Бургас са задържани двама криминално проявени бургазлии - 40 годишен мъж и 34 годишна жена, обитаващи приземно помещение на ул. «Иван Богоров» №20 – при извършената проверка бургазлията изхвърлил четири пликчета с бяло прахообразно вещество / метамфетамин/.

При претърсване на помещението са открити и иззети още : няколко различни пликчета с метамфетамин, прибори и прекурсори за производство на метамфетамин, сред които бутилки и буркани с кореселин, кислол, сода каустик, стъклена тава с изпечено бяло вещество по нея, колба с напоен с червена течност памук, ел. везна и други химикали.

Двамата бургазлии са задържани за срок до 24 часа. Установено е, че последното им задържане е през миналата година отново за притежания на наркотични вещества – бургазлията е задържан от служители на Четвърто Районно управление - Бургас, а бургазлийката от Пето Районно управление – Бургас.

По същото време в партерно помещение, разположено в бл. 172 в ж.к. «Меден Рудник», служители от Пето Районно управление – Бургас задържали 29 годишна криминално проявена и осъждана бургазлийка - при извършено претърсване на помещението са намерени и иззети : пликчета и шишенца с  бяло-жълто кристалобразно вещество / метамфетамин/, електронна везна, бели хапчета, чийто произход е в процес на изясняване, шишенце с капсули «msm», пластмасов цилиндър със засъхнало бяло кристалобразно вещество, тиган и капак от йенско стъкло със засъхнало жълтеникаво кристалобразно вещество.

В кухненския бокс е открито засъхнало бяло-жълто кристалобразно вещество / метамфетамин/. Общотото количество на метамфетамина е около 16  грама. Намерени и иззети са и глави от съцветие / марихуана/. Бургазлийката е задържана за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо производство.

Последни новини