„Петлите“ с премиера на 19-ти октомври в Операта

Снимка: Морски вести


На 19-ти октомври, четвъртък, от 19:00 часа в залата на Бургаската опера ще се състои премиерата на най-новия спектакъл на танцова формация "Петлите" - "Циганката". Събитието се организира със съдействието на Община Бургас.

Режисьор е  Станимир Карагьозов, а хореографията е дело на Десислава Скъкълова, Николай Парушев, Марияна Трифонова и Катя Йорданова.

"Циганката" - красива, магнетична, непокорна, изящна! Такава са я виждали не един поет и художник.  Такава ли я виждаме ние днес? Можем ли да я приемем като равна, можем ли да й бъдем приятели, можем ли да я обичаме" - това са част от въпросите, които задават младите танцьори в най-новата си постановка.

Съвременната бургаска "Кармен" е прототип на децата, възпитаници на ръководителя на състава Георги Димитров. Самият той е израснал в социалния дом "Александър Георгиев Коджакафалията" и стремежът му е децата от малцинствата да се интегрират в обществото.

Със средствата на изкуството и танца мисията му е успешна и се превърна в запазен бургаски модел за социализация на деца без родители и такива от социално слаби семейства в риск.

Билетите с цена 10, 12 и 15 лева са в продажба на касата на Операта.

Последни новини